Bănci și Asigurări

Teodorovici îi dă din nou peste cap pe investitori, la doar câteva zile după ce Tăriceanu spunea că OUG 114 ar putea avea modificări

Teodorovici îi dă din nou peste cap pe investitori, la...

Autor: Liviu Popescu

18.02.2019, 00:06 1346

„Nu este obligatoriu ca Ordonanţa 114 să fie modificată. Dacă va fi vreun motiv care să aducă un plus pentru români, cu siguranţă, suntem deschişi la orice fel de propunere. Până atunci, cei care speră să nu mai spere, că speră degeaba“, a spus vineri seară ministrul finanţelor Eugen Teodorovici, într-o emisiune la un post de televiziune, citat de Mediafax. 

Afirmaţiile ministrului sunt o reacţie la cele de miercuri ale preşe­dintelui ALDE Călin Popescu-Tări­ceanu potrivit cărora acesta a discutat cu premierul Dăncilă cu privire la faptul ca taxa de 2% din cifra de afaceri a companiilor din energie să fie eliminată. 

Prin urmare, acţiunile din energie s-au aflat în prim-planul investitorilor în şedinţele de miercuri, joi şi vineri. De exemplu Nuclearelectrica s-a apreciat cu 7,4%, Transelectrica cu 4,3%, iar Electrica cu 4,5%. Spre comparaţie, indicele principal BET s-a apreciat în cele trei şedinţe cu 2,2%. Sâmbătă Tăriceanu a afirmat că Teodorovici ar trebui să îşi ţină părerile pentru el atunci când comentează în legătură cu Ministerul Energiei, întrucât nu cunoaşte cum funcţionează ministerul care este condus de un liberal. „Am văzut că domnul Teodorovici a făcut comentarii în legătură cu OUG 114. Am ceva de spus. Îi dau un sfat domnului Teodorovici: să-şi ţină părerile pentru el în ceea ce priveşte Ministerul Energiei, pentru că nu cunoaşte cum funcţionează. Nu cred că are suficiente date ca să ştie cum funcţionează Ministerul Energiei, care este condus de un liberal“, spune Călin Popescu-Tăriceanu, citat de Mediafax. 

Bursa de la Bucureşti a încheiat săptămâna trecută pe plus după ce în prima şedinţă, indicii aveau scăderi chiar şi de 2%. Nuclearlectrica a avut cea mai bună dinamică săptămânală, de plus 8,7%, urmată de Transelectrica, 6,3% şi Fondul Proprietatea cu 6%. 

 

Eugen Teodorovici, ales vicepreşedinte al BERD

 

Ministrul finanţelor publice, Eugen Teodorovici, cel mai înalt reprezentant al României la Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD), a obţinut unul dintre cele două mandate de vicepreşedinte, alături de ministrul finanţelor din Lituania.  BERD este deţinută de 67 de ţări de pe cinci continente, precum şi de Uniunea Europeană şi BEI.  BERD a investit în România în 429 de proiecte, cu investiţii nete de peste 8 mld. euro. România este membru al BERD din anul 1991. Guvernatorul României la BERD este ministrul finanţelor publice, iar guvernator supleant este guvernatorul BNR.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Cele mai citite ştiri
AFACERI DE LA ZERO