Bănci și Asigurări

Themis Themistocleous, UBS: Sectorul financiar este într-o poziţie mult mai bună faţă de 2008, ceea ce limitează riscurile unei noi crize. Euro poate câştiga teren în faţa dolarului

Themis Themistocleous, UBS

Themis Themistocleous, UBS

Autor: Georgiana Mihalache

17.03.2017, 00:05 138

Moneda europeană poate câştiga teren în faţa dolarului în contextul unei creşteri a economiei Europei, iar sectorul financiar actual este într-o poziţie mult mai bună faţă de nivelul anului 2008, ceea ce limitează riscurile unei noi crize financiare, crede Themis Themistocleous, Head -European Investment Office la UBS, cea mai mare bancă din Elveţia.

„Nu suntem de acord cu părerea generală că dolarul va continua să se întărească, pentru că noi credem că economia Europei creşte. Europa are depozite de valută mari, ceea ce înseamnă că este o cerere naturală pentru euro tot timpul. Dacă te uiţi la dolar, lumea spune că inflaţia creşte, Trump cheltuie pentru infrastructură, taie taxele, dar face aceste lucruri într-o economie care se află la capa­citate maximă. Dacă finanţezi chel­tu­ielile prin a creşte datoria (…) înseamnă mai multe riscuri pentru monedă“, a spus Themis Themistocleous.

Referitor la posibilitatea declanşării unei noi crize economice, Themistocleous susţine că nu se va mai ajunge la situaţia din 2008, deşi riscurile unei noi recesiuni nu au fost complet depăşite.

,,Cred că sectorul financiar este într-o poziţie mult mai bună, economiile şi-au revenit după criză, dar nu la un nivel foarte mare. În restul lumii, unele economii nu au atins încă nivelul din 2008. Este o realitate că există un ciclu al economiei, unul de creştere şi unul de scădere, şi este posibil să vedem o altă recesiune în anii următori, dar nu cred că vom vedea ce a fost în urmă cu opt-nouă ani“, a spus Themistocleous.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO