Bănci și Asigurări

Timpul s-a scurs pentru cel mai vechi creditor european. BCE a respins cererea Italiei de a extinde perioada în care Monde dei Paschi trebuie să strângă cinci miliarde de dolari

Timpul s-a scurs pentru cel mai vechi creditor european....

Autor: Ştefan Stan

09.12.2016, 17:43 728

Corpul de supraveghere a Băncii Centrale Europene a respins cererea de la Roma pentru a amâna salvarea băncii italiene Monte dei Paschi de către sectorul privat, lăsând Italia fără opţiuni şi obligând-o să injecteze fonduri de stat şi a impune pierderi creditorilor, scrie Financial Times.

 Cel mai vechi creditor din lume a cerut de la BCE încă cinci săptămâni pentru a pune la cale un plan de ultim moment pentru a strânge cei 5 miliarde de dolari de care au nevoie. Banca italiană a ieşit cea mai slabă din sectorul european bancar la testele din vară, şi déjà a consumat aproape 8 miliarde de dolari în ultimii patru ani.  

Bancherii şi politicienii au vrut să evite să forţeze pierderile, după cum cere în noua legislaţie europeană pentru bailouturi guvernamentale la instituţiile financiare.  

Totuşi, BCE se teme că situaţia de la Monte dei Paschi, dacă va fi lăsată nerezolvată, ar putea duce la o criză sistemică în întreg sectorul bancar Italian.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO