Bănci și Asigurări

Tomas Spurny, fostul preşedinte al BCR pleacă la GE Money Bank Cehia

Tomas Spurny, fostul preşedinte al BCR pleacă la GE...

Autor: Cristian Hostiuc

01.09.2015, 17:59 2328

Tomas Spurny, preşedintele executiv al BCR până la finalul lunii septembrie, se va reîntoarce în Cehia pentru a lua conducerea GE Money Bank Cehia, parte a gigantului american GE.

Informaţia a fost publicată de ziarul ceh Hospodářské Noviny şi a fost confirmată în timpul zilei de marţi de un purtător de cuvânt al GE Money Bank Cehia.

Spurny, 49 de ani, îl va înlocui la conducerea GE Money Bank Cehia pe Seen Morrissey.

Luni la prânz BCR a anunţat că de la 1 octombrie Sergiu Manea, vicepreşedintele pe corporate şi pieţe financiare, îl va înlocui la conducerea celei mai mari bănci româneşti pe Tomas Spurny, un bancher ceh, cu cetăţenie americană, care era în funcţie din aprilie 2012.

În declaraţia oficială Spurny a menţionat că se va reîntoarce în Cehia la Praga, pentru a ocupa o poziţie de top în domeniu.

GE Money a fost prezentă în România, dar a ieşit în 2010 când şi-a vândut operaţiunile lui Garanti.

GE Capital/Money a fost copilul teribil al gigantului american General Electric până la izbucnirea crizei din 2008. Expunerea pe piaţa serviciilor financiare(bancă, leasing, credite de consum), extrem de profitabilă în anii anteriori, a creat mari probleme lui General Electric, care a decis în anii următori să-şi reducă expunerea pe acest domeniu.

În România GE Money a cumpărat în boom operaţiunile Motoractive, dar criza le-a întors americanilor tot planul de penetrare a pieţei serviciilor financiare.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO