Bănci și Asigurări

Top companii de asigurări. Primii cinci jucători au strâns afaceri de 2,5 miliarde lei în S1

Top companii de asigurări. Primii cinci jucători au...

Autor: Anelis Baciu

08.09.2016, 00:07 1167

Primele cinci companii din asigurări generale, care controlează circa 50% din piaţă, au vândut în primele şase luni din acest an poliţe în valoare de 2,5 mld. lei (570 mil. euro), în creştere cu peste 17% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, arată datele agregate de ZF.

Asirom a rămas lider şi la jumătatea anului cu subscrieri de 661 mil. lei, de aproape două ori mai mult faţă de aceeaşi perioadă din 2015.

Poziţia Asirom a slăbit uşor faţă de primul trimestru, în condiţiile în care diferenţa de prime dintre Asirom şi compania de pe locul secund, Allianz-Ţiriac, s-a redus de la 78 milioane de lei la 63 milioane de lei. Allianz-Ţiriac a vândut asigurări în valoare de 598 mil. lei, în creştere cu circa 14%.

Locul trei a revenit ca şi în primul trimestru Omniasig, cu afaceri de 456 mil. lei în primele şase luni ale anului, în uşoară scădere faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

Compania locală a francezilor de la Groupama, în schimb, a reuşit să urce două poziţii în clasament faţă de topul după primele trei luni, până pe locul patru. Francezii şi-au crescut subscrierile cu circa 13% până la 434 milioane de lei. Clasamentul este completat de Euroins cu afaceri de 394 milioane de lei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO