Bănci și Asigurări

Topul asigurătorilor cu cel mai mult cash în conturi: patru companii au două treimi din total

Topul asigurătorilor cu cel mai mult cash în conturi:...

Autor: Anelis Baciu

25.07.2014, 00:05 539
Carpatica Asig, Asirom, City Insurance şi Gothaer sunt companiile de asigurări care dispuneau de cel mai cash în conturi deschise la bănci sau în visteria proprie la finalul anului trecut, respectiv 264 milioane de lei sau două treimi din totalul lichidităţilor asigurătorilor locali, arată calculele efectuate de ZF pe baza datelor Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF).
 
Numerarul deţinut de asigurătorii locali a scăzut cu 10 milioane de lei comparativ cu 2012 şi s-a situat la 404 milioane de lei (92 mil. euro) la sfârşitul lunii decembrie a anului trecut.De altfel, sumele blocate în casierie şi economiile plasate pe termen scurt la instituţiile de credit au o pondere redusă în totalul activelor deţinute de asigurători, de numai 2,2%.
 
Cea mai mare parte a activelor, circa două treimi sau echivalentul a 11 miliarde de lei reprezintă sume investite în terenuri şi construcţii, instrumente financiare de tipul obligaţiunilor şi titlurilor de stat, dar şi depozite pe termen scurt constituite la bănci.
 
„Nu există o regulă potrivit căreia companiile care au mai multe lichidităţi în conturi bancare şi casierie au mai multe fonduri pentru plata despăgubirilor, deoarece e posibil să aibă şi o rezervă de daună considerabilă. Tototată nivelul optim al cash-ului depinde şi de tipurile de asigurări pe care le practică asigurătorul respectiv“, a explicat Ştefan Prigoreanu, directorul general al Millenium Broker.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO