Bănci și Asigurări

Topul asigurătorilor RCA. Cine a câştigat şi cine a pierdut cotă de piaţă

Topul asigurătorilor RCA. Cine a câştigat şi cine a...

Autor: Anelis Baciu

18.10.2016, 00:07 3961

Clasamentul companiilor de asigurări care vând poliţe auto obli­ga­torii (RCA) a cunoscut mo­dificări semnificative în ultimii cinci ani, multe dintre companiile care aveau o cotă de piaţă redusă ajun­gând la ju­mă­tatea acestui an să se po­zi­ţio­neze pe primele locuri în funcţie de cota de piaţă, aşa cum este cazul City Insurance sau Asirom.

Pe de altă parte, asigurători cu o pre­zenţă importantă în piaţa RCA în urmă cu cinci ani, cum este cazul Omni­asig, şi-au redus exponenţial expunerea.

Lider incontestabil în piaţă după primele şase luni este Asirom, com­pa­nie aflată în portofoliul Vienna Insu­rance Group (VIG). Asirom este cel mai mare câştigător al ieşirii Astra din piaţă, ajungând în câteva luni la o cotă de piaţă de 22% pe RCA şi subscrieri de 465 mil. lei.  În urmă cu cinci ani Asirom avea o cotă de piaţă de 15%.

În urmă cu cinci ani o altă com­panie din grupul VIG se putea lăuda cu o cotă de piaţă de 20% pe RCA, respectiv Omniasig. În cinci ani com­pania şi-a redus major expunerea şi a ajuns în prezent să mai deţină o felie de puţin peste 6% din piaţa RCA. După Asirom, pe locul doi în piaţa RCA se poziţionează Euroins, cu o cotă de piaţă de 18%, iar City Insu­rance completează podiumul cu o cotă de piaţă de 12%. Atât City, cât şi Euroins sunt în redresare financiară.

Piaţa asigurărilor RCA a cumu­lat 2 miliarde de lei în primul semes­tru, în creştere cu peste 30% faţă de prima jumătate a anului trecut.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO