Bănci și Asigurări

Topul băncilor care oferă cele mai bune dobânzi la depozite

Topul băncilor care oferă cele mai bune dobânzi la...
17.09.2016, 09:45 105180

Dacă în cazul depozitelor la termen pe trei luni nivelul maxim al dobânzii pe care un client îl poate primi nu trece de 1,7% pe an, în cazul conturilor de economii cel mai bun randament anualizat trece de 2%.

Românii aveau la finalul lunii iulie a acestui an 48,5 mld. lei (aproape 11 mld. euro) în conturi curente şi de economii, cu 35% peste nivelul din luna iulie a anului trecut, potrivit datelor BNR. Acest lucru înseamnă că în ultimul an sumele plasate în conturi curente şi de economii s-au majorat cu 12 mld. lei. Creşterea lichidităţilor din conturile curente şi de economii vine concomitent cu stagnarea banilor plasaţi în depozitele la termen, ceea ce înseamnă că românii îşi mută banii din depozite în conturi curente şi de economii, un produs mult mai flexibil care a ajuns să ofere în prezent randamente mai bune.

De altfel, conturile curente şi de economii au crescut în contextul în care dobânzile oferite de bancheri pentru depozitele la termen s-au redus puternic şi au ajuns la un nivel mai mic  decât cel al conturilor de economii. Cea mai mare dobândă la un depozit pe trei luni este de 1,7% pe an şi se găseşte în oferta TBI Bank. TBI Bank este o bancă mică relativ nouă pe piaţa locală, ceea ce explică faptul că plăteşte cele mai bune dobânzi. O dobândă apropiată de 1,5% pe an este plătită şi de Idea Bank, la fel o bancă tânără, de dimesiuni mici, precum şi de Marfin. În top cinci cele mai bune dobânzi la depozite nu se găseşte nicio bancă mare. Dacă în cazul depozitelor la termen pe trei luni nivelul maximal al dobânzii pe care un client îl poate primi nu trece de 1,7% pe an, în cazul conturilor de economii cel mai bun randament anualizat trece de 2%. De exemplu, Intesa Sanpaolo plăteşte o dobândă de aproape 2,4% pe an. În topul băncilor cu cele mai bune oferte la conturile curente şi de economii se numără şi Libra, Garanti, Piraeus şi UniCredit.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO