Topul băncilor în 2016. Şase bănci mari deţin două treimi din activele bancare din România

21 mar 2017 Autor: Claudia Medrega

Cele mai mari cinci bănci aveau în 2016 active de 233,4 mld. lei, iar dacă adaugăm şi ING Bank, activele cumulate ajung la 263,3 mld. lei, adică două treimi din total.

La nivelul întregului sistem bancar, activele au urcat la sfârşitul lui 2016 la un maxim de 393,9 mld. lei.

Clasamentul celor mai importanţi jucători din sistemul bancar local după active a înregistrat în 2016 o schimbare istorică, Banca Transilvania depăşind BRD-SocGen şi urcând pe locul doi, o poziţie care a fost ocupată tradiţional până în 2015 de instituţia de credit cu capital francez.

Ordinea celor mai mari cinci bănci din top în 2016 a devenit BCR, Banca Transilvania, BRD-SocGen, Raiffei­sen şi UniCredit Bank. CEC Bank, care ocupa în 2015 locul şase, nu a anunţat până acum rezultatele financiare pentru 2016 şi rămâne de văzut dacă a reuşit să urce în top sau nu. ING Bank se plasează în continuare pe locul şapte. Grecii de la Alpha Bank şi Bancpost, care ocupau locurile opt şi nouă în topul după active, nu au raportat până acum situaţiile financiare pentru 2016.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 21.03.2017

 
Cuvinte cheie:
Topul bancilor
, 2016
, sistem bancar
, active
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide