Bănci și Asigurări

Topul celor mai activi giganţi bancari care vând bondurile externe ale României

Topul celor mai activi giganţi bancari care vând...

Autor: Claudia Medrega

13.04.2016, 00:08 1184

România a devenit în ultimii ani un client din ce în ce mai important pentru marile bănci de investiţii şi a reuşit să se împrumute pe termene din ce în ce mai lungi şi la randamente avantajoase.

Citigroup Global Markets, UniCredit şi Raiffeisen Bank International Group au fost anul trecut pe podium în clasamentul deale­rilor programului  de finanţare externă pe termen mediu MTN (medium term notes).

Pe poziţiile următoare în top se află gigantul HSBC şi Société Générale şi Erste Bank - grupurile care controlează primele două bănci din România - BCR şi BRD-SocGen. ING ocupă locul şapte, fiind urmată în top 10 de Barclays, JP Morgan şi Deutsche Bank.

România a devenit în ultimii ani un client din ce în ce mai important pentru marile bănci de investiţii, ajungând în poziţia de emitent constant în special pe euro, dar şi pe dolari, ceea ce i-a permis să se împrumute pe termene din ce în ce mai lungi şi la randamente avantajoase.

În toamna anului trecut, Ministerul Finanţelor a lansat în premieră titluri în euro pe 20 de ani la un randament sub 4%, respectiv 3,93%. De asemenea, a lansat concomitent şi eurobonduri pe 10 ani, la care a obţinut un randament minim istoric de 2,84%. Prin cele două emisiuni Trezoreria a împrumutat 2 mld. euro. Citigroup, HSBC, Raiffeisen Bank International şi UniCredit au fost băncile manager în aceste operaţiuni.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO