Bănci și Asigurări

Topul celor mai bogate şi al celor mai sărace judeţe în funcţie de depozitele la bănci

Topul celor mai bogate şi al celor mai sărace judeţe...

Autor: Liviu Popescu

28.09.2015, 00:07 6490

Cluj, Timiş şi Constanţa conduc topul judeţelor cu cel mai mare sold al depozitelor atrase de bănci de la companii şi populaţie la finele lunii august, în timp ce la polul opus se poziţionează judeţele Giurgiu, Mehedinţi şi Călăraşi.

Populaţia şi companiile din judeţul Cluj aveau în august economisiri plasate la bănci de 11 mld. lei, faţă de doar 660 mil. lei cât aveau atraşi bancherii din Giurgiu.

Analiştii spun că în general în vestul ţării, oamenii sunt mai precauţi, au un comportament orientat spre economisire, în timp ce în sudul ţării populaţia este mai săracă şi are datorii mai mari.

Judeţul Giurgiu este unul dintre cele mai sărace judeţe ale României, alături de Teleorman, Botoşani sau Vaslui, şi se află în coada clasamentului la aproape toţi indicatorii economici. Pe de altă parte, judeţul Cluj a devenit în ultimii ani un magnet pentru firmele de IT şi pentru cele de outsourcing şi a reuşit să-şi revină după plecarea finlandezilor de la Nokia din 2011.

Populaţia şi companiile din cele 41 de judeţe aveau la finele lunii august depozite plasate la băncile locale de aproximativ 231 mld. lei (52 mld. euro), cu 15 mld. lei peste nivelul din perioada corespunzătoare a anului trecut.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO