Bănci și Asigurări

Topul celor mai mari cinci bănci după active la nouă luni

Topul celor mai mari cinci bănci după active la nouă luni

Autor: Claudia Medrega

27.11.2015, 14:00 3590

Dacă BCR - Erste are o cotă de piaţă destul de confortabilă, locul al doilea deţinut istoric de BRD-SocGen este ameninţat de Banca Transilvania, după preluarea reuşită a operaţiunilor Volksbank.

Cele mai mari cinci bănci locale din sistem admi­nistrau după nouă luni active de peste 200 mld. lei, reprezentând mai mult de jumătate din total. La nivel agregat, sistemul bancar avea în septembrie active totale de aproape 360 mld. lei.

Clasamentul celor mai importanţi cinci jucători din sistemul bancar nu a înregistrat modificări în primele nouă luni din 2015 faţă de 2014.

BCR şi-a menţinut poziţia devenită deja „tradiţională“ de lider al pieţei locale după active, cu o cotă de piaţă de peste 16% în primele nouă luni ale anului. BCR nu raportează la nouă luni date la nivel individual, pentru bancă, ci doar la nivel de grup.

Esti­mativ, activele băncii au ajuns probabil în septembrie în jur de 57-58 mld. lei, având în vedere că până acum diferenţele dintre activele raportate la nivel de grup şi de bancă au oscilat în jurul a 2,6-2,7 mld. lei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO