Topul celor mai mari comisioane bancare la retragere de la bancomat. Unele bănci taxează şi pentru simpla afişare a solduluil. BCR este cea mai scumpă bancă

17 sep 2015 Autor: Liviu Popescu

Comisioanele continuă să fie o sursă de câştiguri pentru bănci. Activitatea anemică de creditare din ultimii ani i-a împins pe bancheri spre comisionarea chiar şi a simplei afişări a soldului la bancomat.

Băncile percep comisioane chiar şi de 0,25% din suma retrasă dacă tranzacţia se face la bancomatul instituţiei de credit care a emis cardul, însă pentru retragerile pe care clienţii le fac la ATM-urile altei bănci, comisionul poate să ajungă şi la 1% plus o sumă fixă.

Nici simpla ope­ra­ţiune de afişare a soldului pe ecranul bancomatelor nu a scăpat necomisionată de bănci, în unele cazuri taxa pentru interogarea soldului la propriul bancomat ajungând chiar şi la 50 de bani.

Patru dintre cele mai mari bănci (BRD, Banca Transilvania, ING şi Volksbank) nu taxează clienţii care îşi verifică soldul la ecranul ATM-urilor din reţeaua proprie. De altfel şi BCR a promis că va intra pe lista băncilor care nu percep comisioane pentru retragerea numerarului de la ATM-urile proprii, dar şi pe lista celor care au comisioane zero pentru interogarea soldului, începând cu 1 octombrie.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 17.09.2015

 
Cuvinte cheie:
ATM
, banci
, retragere
, comisioane
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide