Bănci și Asigurări

Topul celor mai mari companii de asigurări

Topul celor mai mari companii de asigurări

Foto: Shutterstock

Autor: Ciprian Botea

15.02.2013, 00:07 4058

Jumătate din cele mai mari zece companii de asigurări generale au raportat anul trecut creşteri de două cifre ale primelor bru­te sub­scrise şi numai trei jucători au în­re­gistrat scăderi ale afa­cerilor, potrivit unor surse din piaţă. Mo­torul creş­terii au fost însă, pentru cele mai multe com­panii, vân­zările de poliţe auto obligatorii (RCA).

Clasamentul asi­gu­ră­torilor nu a su­fe­rit însă modificări sem­nificative faţă de anii anteriori, compania Astra reuşind să-şi păstreze prima poziţie din piaţă pe fondul extinderii afacerilor pe pieţele externe.

Afacerile companiei s-au ridicat la 1,1 miliarde de lei.

Omniasig, compania rezultată în urma fuziunii BCR Asigurări cu Omniasig, ocupa la sfârşitul lunii decem­brie poziţia a doua, cu prime subscrise de puţin peste un mi­liard de lei.

Pe poziţia a treia a coborât Al­lianz-Ţiriac, asigu­rătorul aflat pe locul doi în 2011, cu subscrieri de 807 milioane de lei.

Clasamentul com­paniilor de asi­gu­rări de viaţă a su­fe­rit mai multe schim­bări anul trecut, dar în top trei au rămas ING Asigurări, BCR Viaţă şi Metropolitan Life (fosta Alico).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO