Bănci și Asigurări

Topul celor mai mari companii de asigurari

Topul celor mai mari companii de asigurari

Autor: Ciprian Botea

07.07.2014, 14:35 947

Afacerile companiilor mari de asigurări s-au stabilizat anul trecut, astfel că şase din primii zece asigurători în funcţie de volumul primelor subscrise au raportat afaceri în creşteri faţă de de 2012. Clasamentul a suferit câteva schimbări vizibile pentru că unii asigurători au terminat mai repede procesul de restructurare a por­to­foliilor şi au reluat creşterea businessului. 

Astra - compania deţinută de omul de afaceri Dan Adamescu, aflată în administrare specială din luna februarie - şi-a păstrat poziţia de lider pentru al treilea an la rând şi a încheiat cu afaceri de circa 1,1 miliarde de lei, potrivit calculelor efectuate de ZF pe baza cotei de piaţă deţinute la sfârşitul lunii septembrie. Calculele ZF arată că firma a pierdut circa 5% din afaceri în 2013.

Allianz-Ţiriac a revenit pe locul doi în piaţă, în timp ce Uniqa a depăşit Asirom şi ING Asigurări şi a urcat pe locul cinci, cu o cotă de piaţă de 7%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO