Bănci și Asigurări

Topul celor mai profitabile companii de leasing financiar: UniCredit, Deutsche şi BCR Leasing

Topul celor mai profitabile companii de leasing...

Autor: Anelis Baciu

30.07.2018, 00:07 1932

UniCredit, Deutsche şi BCR Leasing au fost anul trecut cele mai profitabile companii de leasing financiar din piaţa locală, arată datele agregate de ZF de pe site-ul Ministerului de Finanţe.

De departe, cea mai profitabilă companie de leasing financiar a fost anul trecut UniCredit Leasing, divizia de profil a băncii cu acelaşi nume şi cea mai mare companie din piaţă. UniCredit Leasing a înregistrat un profit record de 105 milioane de lei, în creştere cu 76% faţă de 2016. Câştigul din 2017 este cel mai bun rezultat raportat de UniCredit Leasing în ultimii cinci ani. UniCredit Leasing controlează circa o cincime din piaţa locală de leasing financiar, ceea ce corespunde unui volum de finanţări acordate anul trecut cuprins între 1,8 şi 2 mld. lei, potrivit calculelor ZF.

Pe locul secund în topul profitabilităţii s-a situat anul tre­cut Deutsche Leasing, compania locală a grupului ger­man cu acelaşi nume. Deutsche Leasing a înregistrat ş creş­tere de 30% a profitului anul trecut, până la circa 43 mil. lei.

Locul trei în topul profitabilităţii a revenit BCR Leasing, a treia cea mai mare companie din piaţă după volumul finanţărilor. La fel ca UniCredit Leasing, BCR Leasing a raportat un salt de aproape 80% al câştigului net, acesta cumulând peste 40 milioane de lei.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO