Bănci și Asigurări

Topul companiilor de asigurări cu cele mai multe reclamaţii. Asirom a luat locul Astra, iar Euroins şi City completează podiumul asigurătorilor sancţionaţi de clienţi

Topul companiilor de asigurări cu cele mai multe...

Autor: Anelis Baciu

03.12.2015, 00:08 11155

Euroins, Asirom şi City, asigu­rători specializaţi în principal pe segmentul poliţelor auto obligatorii (RCA), au strâns în primele zece luni ale anului peste 3.200 de petiţii şi reclamaţii de la clienţii, adică aproape jumătate din totalul plângerilor formultate împotriva celor mai mari nouă companii din piaţa asigurărilor generale.

Asigurătorii mari au consemnat în perioada ianuarie-octombrie aproximativ 6.800 de reclamaţii, însă numărul petiţiilor întemeiate este de peste două ori mai mic, potrivit site-urilor companiilor.

Cele mai multe petiţii au fost înregistrate de Asirom, companie aflată în portofoliul Vienna Insurance Group (VIG), cu un număr total de circa 1.200 de plângeri în primele zece luni ale anului. Din acestea, mai mult de două treimi au fost considerate de Autoritatea de Supraveghre Financiară (ASF) ca fiind întemeiate şi soluţionate în favoarea clienţilor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO