Bănci și Asigurări

Topul companiilor de asigurări în primele şase luni. Asirom rămâne lider

Topul companiilor de asigurări în primele şase luni....
11.09.2016, 20:01 1025

Primele cinci companii din asi­gu­rări generale, care controlează circa jumătate din piaţă, au vân­dut în primele şase luni din acest an poliţe în valoare de 2,5 miliarde de lei (570 mil. euro), în creştere cu peste 17% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, arată datele agregate de ZF de la companii.

Lider a rămas şi la jumătatea anului Asirom cu prime brute subscrise de 661 milioane de lei (148 mil. euro), de aproape două ori mai mult comparativ cu acelaşi interval al anului trecut. Poziţia Asirom a slăbit uşor faţă de primul trimestru, în condiţiile în care diferenţa de prime dintre Asirom şi compania de pe locul secund, Allianz-Ţiriac, s-a redus de la 78 milioane de lei la 63 milioane de lei.

Locul trei a revenit ca şi în primul trimestru Omniasig, companie aflată ca şi Asirom în portofoliul VIG. Omniasig, companie unde VIG nu are o strategie agresivă pe RCA, a subscris prime brute în valoare de 456 milioane de lei (102 mil. euro) în primele şase luni ale anului, în uşoară scădere faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. Omniasig este singura companie din top cinci care nu a înregistrat o creştere a afacerilor în primul semestru.

Compania locală a francezilor de la Groupama, în schimb, a reuşit să urce două poziţii în clasament faţă de topul după primele trei luni până pe locul patru. 

Clasamentul celor mai mari cinci companii de asigurare în funcţie de primele subscrise este completat de Euroins cu afaceri de 394 milioane de lei (88 mil. euro). 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO