ZF 24

Topul companiilor de leasing afiliate băncilor şi independente pe 2013

Topul companiilor de leasing afiliate băncilor şi...

Autor: Razvan Voican

27.02.2014, 00:06 893

Afilierea unei companii de leasing la o mare bancă nu garantează o poziţie puternică pe piaţă, mai ales când problemele de neperformanţă contaminează şi portofoliul de leasing: BCR Leasing, compania de specialitate din grupul celei mai mari bănci după active, a fost a opta în clasamentul finanţărilor noi acordate în 2013, cu circa 56 mil. euro, în timp ce BRD Sogelease s-a situat pe locul şase, cu 76 mil. euro, în condiţiile în care ţine de a doua mare bancă.

WikiZF: Profilul companiei BRD - Groupe Societe Generale S.A.

 

Piaţa leasingului a continuat să fie dominată de UniCredit Leasing, cu un portofoliu de contracte de circa 245 mil. euro care îi asigură o cotă de piaţă de circa 20%. UniCredit Ţiriac Bank, devenită anul trecut a patra bancă după active, ar urma să preia controlul asupra UniCredit Leasing Corporation de la UniCredit Leasing Italia, conform planului de consolidare a formulei de administrare a operaţiunilor locale început anul trecut, când banca a devenit şi acţionar majoritar al firmei de credite de consum UniCredit Consumer Financing, iar apoi a început să raporteze consolidat rezultatele financiare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO