Bănci și Asigurări

Topul companiilor de leasing: UniCredit îşi consolidează poziţia de lider, iar BCR trece pe locul secund

Topul companiilor de leasing: UniCredit îşi...

Autor: Anelis Baciu

13.06.2017, 00:07 2576

Revenirea pieţei de leasing pe tren­dul ascendent a dus şi la inten­sificarea competiţiei, ceea ce a produs miş­cări în clasament.

Cea mai no­tabilă schimbare este accederea BCR Leasing pe locul doi, în faţa Impuls Lea­sing. Divizia de lea­sing a grupului BCR a finanţat bunuri în valoare de 988 milioane de lei, echi­valentul a 220 milioane de euro.

Afacerile BCR Leasing au cres­cut cu ritm de circa 30% anul trecut.

Pe de altă parte, Impuls Leasing, prin­­cipa­lul competitor al BCR şi ocu­pantul locului secund, în ultimii ani a raportat afaceri de 883 milioane de lei (197 mil. euro), în creştere cu apro­xi­mativ 26% faţă de 2015. În timp ce BCR Leasing şi Impuls Leasing şi-au disputat locul secund, UniCredit Lea­sing şi-a consolidat primul loc din piaţă. Compania a finanţat bunuri în va­loare de 1,57-1,62 miliarde de lei (350-360 mil. euro), potrivit estimă­ri­lor ZF.

Pe de altă parte, compania din top zece cu cea mai accelerată creş­tere în 2016 a fost BRD Sogelease. Valoarea bunurilor finan­ţate de di­vizia de leasing a BRD a avansat cu peste 60% şi s-a situat la 526 milioane de lei.

Lupta pentru cotă de piaţă între companii se explică prin faptul că por­tofoliul reprezintă elementul-che­ie pentru firmele de leasing, fiind prac­tic singura sursă de venit, în con­diţiile în care, spre deosebire de bănci, acestea nu oferă şi alte produse în afara finanţărilor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Cele mai citite ştiri
AFACERI DE LA ZERO