Transportatorii ar putea fi repartizaţi pentru RCA la asigurători în funcţie de cota de piaţă. ASF va lucra la stabi­lirea tarifelor de referinţă împreună cu specialişti de la Banca Mondială

14 mar 2017 Autor: Anelis Baciu

Clienţii cu risc ridicat ai companiilor de asigurări RCA, precum trans­portatorii, ar putea fi repartizaţi pentru încheierea poliţei auto obligatorii după criteriul cotei de piaţă a fiecărui jucător RCA, potrivit unui set de acţiuni pentru ie­şirea din perioada de pla­fonare a tari­felor propus de Auto­ritatea de Supra­veghere Finan­cia­ră (ASF).
 
Astfel, asigurătorii cu cotă de piaţă mare pe RCA, precum Euroins, Asirom sau City Insu­rance, vor fi nevoiţi să preia în asigurare cei mai mulţi clienţi cu risc ridicat. Conceptul de „client cu risc ridicat“ ar urma să fie introdus în legislaţia locală.
 
„Pentru această categorie specială (n.red. - clienţi cu risc ridicat), analiza prevederilor legislative de pe alte pieţe mature (ex. Austria, Belgia) indică abordări precum posibilitatea apelării la o asociaţie a asigurătorilor în situaţia în care tariful de primă depăşeşte un anumit prag. În urma determinării de către această asociaţie a unui tarif aferent riscului ridicat, contractul de asigurare este repartizat pe baza unor criterii, care pot să ţină cont de cota de piaţă, către o societate de asigurare membră a asociaţiei. În România, acest proces ar putea fi gestionat de către BAAR (n.red. - Biroul Asigurătorilor Auto)“, a transmis ASF.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 14.03.2017

 
Cuvinte cheie:
Transportatorii
, rca
, asiguratori
, cota de piata
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide