Bănci și Asigurări

Transportatorii au triumfat în războiul cu asigurătorii. Tarifele la asigurări RCA se întorc la economia de comandă. ASF a calculat cât profit să câştige asigurătorii

Transportatorii au triumfat în războiul cu...

Autor: Anelis Baciu

18.10.2016, 00:07 2183

Autoritatea de Supravaghere Financiară (ASF) a anunţat aseară tarifele de referinţă pen­tru po­li­ţele auto obligatorii (RCA) pe toate categoriile de vehicule.

Astfel  pentru un auto­vehicul de trans­­­port marfă cu masa peste 16 tone de­ţinut de o companie prima ma­­ximă a fost stabilită la 7.534 de lei, de aproa­pe  trei ori mai puţin decât ta­riful prac­ti­­cat  acum de com­paniile de asigurări.

În cazul clienţilor persoane fi­zi­ce tariful maximal impus de ASF pentru un autoturism cu capa­cita­tea cilindrică de 1200-1400 cm, con­dus de un şofer cu vârsta între 31 şi 40 de ani, ajun­ge la 610 lei pe an. Comp­ani­ile de asi­gurări, prin vocea aso­­ciaţiei UNSAR au respins din start ideea unor tarife maximale şi au aver­ti­zat asupra ile­galităţii acestora. Aceştia spun că vor res­pec­ta tarifele im­puse, dar vor face toate de­mersurile pen­tru a demon­stra neconstituţionali­ta­tea lor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO