Bănci și Asigurări

Tranzacţia Carpatica-Nextebank a ajuns pe masa Consiliului Concurenţei

Tranzacţia Carpatica-Nextebank a ajuns pe masa...

Autor: Anelis Baciu

17.02.2016, 00:00 186

Consiliul Concurenţei analizează preluarea unui pachet de 55% din acţiunile Băncii Carpatica de către Nextebank, urmând ca în perioada următoare instituţia să emită o decizie cu privire la impactul acestei tranzacţii asupra competiţiei, a anunţat ieri instituţia.

„O decizie cu privire la această operaţiune de concentrare economică urmează a fi adoptată, conform prevederilor legale, în termen de 45 de zile de la data la care notificarea devine efectivă“, a precizat Consiliul Concurenţei. După fuziunea cu Nextebank, Banca Carpatica va ajunge la active de aproximativ un miliard de euro şi se va poziţiona pe locul 17-18 în topul băncilor. Nextebank, instituţie controlată de fondul de investiţii Emerging Europe Accession Fund, a finalizat luna trecută achiziţia pachetului majoritar al Carpatica prin cumpărarea de acţiuni de la mai mulţi acţionari şi subscrierea în cadrul procesului de majoare a capitalului social, primind acordul BNR şi al ASF.

Carpatica a ajuns la Nextebank după ce tranzacţia cu fondul american de investiţii JC Flowers a picat. JC Flowers s-a retras din procesul de achiziţie a băncii deoarece nu a reuşit să ajungă la o înţelegere şi cu Piraeus Bank pentru preluarea subsidiarei locale, fondul fiind interesat de cumpărarea celor două bănci împreună.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO