Bănci și Asigurări

Tranzacţie pe piaţa de leasing: BNP PARIBAS preia IKB Leasing România

Tranzacţie pe piaţa de leasing: BNP PARIBAS preia  IKB...

Autor: Roxana Rosu

11.06.2018, 11:56 1126

BNP Paribas Leasing Solutions a semnat un acord pentru preluarea integrală a IKB Leasing Romania, una dintre principalele societăţi de leasing de pe pe piaţa locală, specializată în finanţarea sectorului agricol.

Achiziţia va fi finalizată la sfârşitul trimestrului trei al anului. 

Tranzacţia încă trebuie să primească aprobarea din partea autorităţilor de reglementare. În urma achiziţiei, BNP Paribas îşi va consolida poziţia pe piaţa de leasing din România. 

Prin achiziţie, BNP Paribas, unul dintre pionierii sistemului de leasing, doreşte să convingă firmele din România să treacă de la sistemul de achiziţie la un model de leasing 

Noua achiziţie ne permite să ne consolidăm echipa de experţi din România, pentru a susţine şi mai multe clienţii şi partenerii noştri, într-o regiune unde cererea pentru soluţii de finanţare de leasing este în creştere. Piaţa de leasing din România a înregistrat o creştere anuală de 20% în 2016, cu finanţări acordate în valoare de aproape 2 miliarde de euro”, a spus Charlotte Dennery, CEO al BNP Paribas Leasing Solutions. 

Grupul german IKB se retrage astfel de pe piaţa locală după ce BNP Paribas Leasing Solutions preia acţiunile a două societăţi româneşti de profil deţinute de acesta.

Clifford Chance Badea, biroul local al firmei globale de avocatură Clifford Chance, a asistat BNP Paribas Leasing Solutions în această tranzacţie.

Tranzacţia a implicat o echipă mixtă de avocaţi din practicile M&A şi drept bancar-financiar, coordonată de Daniel Badea, managing partner, şi Loredana Ralea, counsel. Din echipă au mai făcut parte Cosmin Anghel (counsel), Diana Crângaşu (senior associate) şi Diana Moroianu (associate), potrivit informaţiilor transmise de casa de avocatură.

Biroul din România al casei de avocatură globale a asistat grupul francez pe tot parcursul tranzacţiei, de la etapa de structurare şi due diligence, la aspectele de reglementare, precum şi negocierea şi semnarea documentaţiei aferente.

„Tranzacţia reconfirmă interesul investitorilor globali pentru piaţa financiară locală, aflată în plin proces de consolidare, dar şi cu potenţial de dezvoltare. Orice proiect de calibru încheiat cu succes validează acest potenţial şi contribuie la maturizarea pieţei per ansamblu", spune Loredana Ralea.  

„Această achiziţie confirmă un trend în acest sens, firma noastră fiind instructată într-un număr de tranzacţii de consolidare în sectorul financiar-bancar”, susţine Daniel Badea.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO