Bănci și Asigurări

Trei asigurători au avut afaceri de peste un miliard de lei anul trecut. Doi sunt ai austriecilor de la VIG

Trei asigurători au avut afaceri de peste un miliard de...

Autor: Anelis Baciu

22.03.2017, 00:07 725

Numărul companiilor de asigu­rări cu afaceri anuale de peste un miliard de lei a cres­cut la trei după ce Omniasig şi Asirom, ambele deţi­nute de grupul aus­triac Vienna Insurance Group (VIG), s-au ală­turat Allianz-Ţiriac, po­tri­vit datelor publicate ieri de Au­to­ri­ta­tea de Supraveghere Financiară (ASF).

Nemţii de la Allianz conduc cla­sa­mentul asigură­torilor cu cele mai mari afaceri anul trecut, în condiţiile în care au subscris prime în valoare de 1,2 mld. lei. Omniasig şi-a men­ţinut poziţia a doua în clasament cu afaceri de 1,08 miliarde de lei, în timp ce Asirom, ocupantul numărul trei, a raportat prime brute subscrise de 1,07 miliarde de lei. Între cele două companii controlate de grupul VIG este astfel o diferenţă sensibilă.

Companiile locale de asigurări (generale şi de viaţă) au subscris prime brute în valoare de peste 10 miliarde de lei (2,2 mld. euro) anul trecut, în creştere cu 10% faţă de 2015. Anul trecut a fost astfel cel mai bun an de la criză încoace în termeni de prime brute subscrise pentru asigurătorii locali.

„Sectorul asigurărilor a depăşit anul trecut maximul istoric de 8,94 miliarde de lei atins în 2008, în condiţiile în care au ieşit din piaţă mai multe societăţi: Astra Asigurări, Caraptica Asig, Forte Asigurări şi LIG Insurance“, notează ASF.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO