Bănci și Asigurări

Trei bănci au cumpărat jumătate din titlurile în valută de 1,3 miliarde euro vândute joi de Finanţe

Autor: Marius Radu

28.11.2010, 12:47 45

BCR, BRD - Groupe Société Générale şi Raiffeisen Bank aucumpărat joi jumătate din titlurile în valută de 1,3 milliarde euroemise de Ministerul Finanţelor Publice, iar randamentul maximsolicitat de ofertanţi a fost până în 5,5% pe an, au declaratpentru MediafaxBusiness surse bancare.

"Aşa cum era de aşteptat după întâlnirile de la BNR, cele treibănci care au acceptat din start un randament de 4,8% pe an ausubscris cu puţin peste 600 de milioane de euro, iar restul a venitde la ceilalte bănci dealeri primari", au arătat surselecitate.

Potrivita acestora, băncile au subscris în total 2,07 miliardeeuro, iar randamentul maxim solicitat s-a cifrat aproape de 5,5% pean.
Ministerul Finanţelor Publice (MFP) s-a împrumutat, joi, pe piaţalocală cu 1,3 miliarde euro prin vânzarea de obligaţiuni cuscadenţa la trei ani, peste valoarea programată de un miliard deeuro, la un randament mediu de 4,8%. Citiţi mai multe pe www.mediafax.biz.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO