Bănci și Asigurări

Turcii de la Credit Europe au avut pierderi pe tot grupul din România de 3 mil. euro în primele şase luni

Turcii de la Credit Europe au avut pierderi pe tot grupul...

Autor: Anelis Baciu

17.09.2015, 00:06 1504
Credit Europe, subsidiara locală a grupului financiar controlat de miliardarul turc Husnu Ozyegin, a încheiat primele şase luni ale anului cu o pierdere netă de 3,1 milioane de euro (echivalentul a 14 mil. lei), la jumătate faţă de rezultatul raportat în acelaşi interval al anului trecut, potrivit datelor publicate de grup.
 
Rezultatele includ toate activităţile grupului Credit Europe Bank NV pe piaţa locală, printre care asigurări şi leasing.
 
Rezultatul financiar raportat de Credit Europe a început să se îmbu­nă­tăţească în ultimii ani, însă şi bilanţul s-a subţiat. Turcii s-ar fi săturat să tot susţină banca locală şi ar încerca o vânzare către fondul de investiţii JC Flowers, care a preluat şi Banca Carpatica, potrivit unor informaţii din piaţă. De altfel, turcii caută un cumpă­rător de ceva vreme în timp ce fondul american de investiţii se uită în continuare după noi achiziţii în piaţa locală.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO