Bănci și Asigurări

Ultimul trimestru din 2016, cea mai bună perioadă pentru subscrierile de RCA ale Euroins, în pofida tarifelor plafonate

Ultimul trimestru din 2016, cea mai bună perioadă...

Autor: Anelis Baciu

19.01.2017, 00:03 180
Euroins, companie aflată în redre­sa­re financiară şi cel mai mare jucător din pia­ţa asigurărilor auto obligatorii (RCA), a înregistrat prime subscrise în va­loare de 198 mil. euro anul tre­cut, cu 22% mai mult decât în 2015, po­tri­vit datelor publicate de ac­ţionarul asigură­to­ru­lui gru­pul bulgar Euro­hold. Vân­ză­rile de poliţe auto obli­ga­torii (RCA) au con­tinuat să domine por­to­foliul Euroins cu o pon­dere de 95%.

Ultimul trimestru din 2016 a fost cel mai bun pentru vânzările de RCA ale Euroins, deşi plafo­na­rea tarifelor a intrat în vi­goare în acea­s­tă perioadă. Astfel, în lu­ni­le oc­tom­brie, noiembrie şi de­cem­brie Euro­ins a vândut poliţe RCA în va­loare de 55,2 mil. euro, faţă de o medie de 44 mil. euro în ce­lelalte tri­mestre ale anului 2016.

Faţă de trimestrul patru al lui 2015, vân­zările din ultimele trei luni din 2016 au fost cu 29% mai mari. Totuşi, se ob­ser­vă o încetinire a ritmului de creştere al vânzărilor RCA în decembrie faţă de lunile anterioare. Vânzările de RCA din decembrie, prima lună întreagă cu ta­rife plafonate, au marcat un ritm de creş­tere de 18,7% comparativ cu 28% în noiembrie (cu tarife parţial plafo­na­te), respectiv 45% în decembrie.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO