Bănci și Asigurări

Un fost bancher din Bucureşti, cu experienţă de zece ani, a încercat să ia un credit pentru propria afacere. Ce a aflat de partea cealaltă a baricadei?

Autor: Cătălina Butan

23.08.2014, 09:41 5632

Ziarul Financiar vă prezintă unele dintre cele mai importante momente din al doilea sezon al emisiunii ZF Live, difuzată pe Internet de luni până vineri, de la ora 12:00 la 13:00. Al doilea sezon al emisiunii s-a încheiat pe data de 18 iulie, urmând să fie reluat din toamnă. Vedeţi aici înregistrările emisiunilor de la ZF Live.

După 10 ani în care a lucrat în domeniul bancar la Credit Europe Bank şi Piraeus Bank, Cristian Ştefănescu a deschis primul restaurant Subway în România în Piaţa Victoriei. Acum, Ştefănescu are un nou pariu în mediul de afaceri românesc: o cafenea Gloria Jeans.

Fostul bancher mizează încă o dată pe Piaţa Victoriei, unde lucrează circa 20.000 de corporatişti, deschizând în franciză o cafenea Gloria Jeans. Investiţia în cafenea s-a ridicat la 150.000 de euro, dintre care 85.000 de euro reprezintă un credit de la Garanti Bank..

“A fost foarte complicat ( obţinerea creditului –n.red). Sistemul bancar din prezent este foarte diferit de cel de acum câţiva ani. Dorinţa de a acorda credite pentru astfel de afaceri, deşi este demonstrat peste tot în lume că ele funcţionează, este foarte redusă, chiar dacă ai garanţii de stat, ipoteci, există implicarea acţionarilor. A fost foarte, foarte greu. A durat trei luni să iau creditul cu garanţie de stat”, a spus Ştefănescu la ZF Live. 

Ştefănescu a fost invitat în emisiunea ZF Live de vineri, 21 februarie, unde a discutat despre obstacolele antreprenorilor din România dar şi despre afacerile în franciză.

Urmăriţi aici emisiunea integrală ZF Live, 21 februarie, cu Cristian Ştefănescu.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO