Bănci și Asigurări

Un grup de clienţi nemulţumiţi ai BCR trebuie să plătească cheltuieli de judecată de 56.000 lei

Un grup de clienţi nemulţumiţi ai BCR trebuie să plătească cheltuieli de judecată de 56.000 lei

Autor: Alexandra Chelu, Mediafax

20.03.2011, 14:32 72

Un grup de clienţi nemulţumiţi ai BCR trebuie să plăteascăcheltuieli de judecată de 56.267 de lei, după ceCurtea de Apel Bucureşti a respins irevocabilcererea formulată de casa de avocatură Piperea şi Asociaţii pentrususpendarea plăţii ratelor la credite, întrucât a considerat-onefondată.

În acest dosar sunt implicate peste 200 depersoane, iar prima decizie în acest caz a fost luată la data de 15noiembrie, când Tribunalul Bucureşti a decisrespingea cererilor de emitere a ordonanţei preşedinţiale şi deobligare a BCR la plata cheltuielilor de judecată,ca fiind neîntemeiate.

"Banca nu a dorit să se ajungă la astfel de acţiuni în instanţă.Este regretabil că au fost create artificial aşteptări nerealistecare pentru clienţi înseamnă timp şi bani pierduţi", au declaratpentru MEDIAFAX reprezentanţii BCR.

Ei afirmă că acei clienţi care audificultăţi de rambursare trebuie să vină sădiscute cu banca şi să caute o soluţie potrivită,acceptabilă de ambele părţi, în funcţie de mai mulţi factori,printre care situaţia actuală a venitului, valoarea garanţiilor şiistoricul de plată al fiecărei persoane.

Avocatul Gheorghe Piperea nu a putut fi contactat pentru a comentadecizia Curţii de Apel Bucureşti, iar avocatul Petre Piperea nu adorit să facă nicio declaraţie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO