Bănci și Asigurări

Un semestru excepţional pentru plăţile cu cardul. Românii au efectuat plăţi cu cardul în valoare de 37,5 mld. lei în S1/2018, cu o treime peste nivelul din aceeaşi perioadă a anului trecut

Un semestru excepţional pentru plăţile cu cardul....

Autor: Anelis Baciu

20.08.2018, 00:08 444

♦ Băncile locale au în portofolii aproximativ 16,8 milioane de carduri, însă doar 13 milioane de carduri sunt active, adică sunt folosite în mod frecvent de deţinători.

 

Plăţile cu cardul la POS-urile instalate la comercianţi bat record după record, iar în prima jumătate a acestui an au însumat 37,5 miliarde de lei (8 mld. euro), ceea ce înseamnă o creştere de 33% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, arată datele agregate de BNR.

Plăţile cu cardul s-au intensificat în al doilea trimestru, în condiţiile în care în luniile aprilie, mai şi iunie românii au efectuat tranzacţii cu cardul în valoare de 20 miliarde de lei, faţă de 17,5 miliarde de lei în primele trei luni din 2018.

În timp ce plăţile cu cardul au crescut cu o treime, retragerile de la bancomate au avansat cu un ritm de aproape două ori mai mic, respectiv cu 14,4% şi au ajuns la peste 92 miliarde de lei după prima jumătate a acestui an. Deşi plăţile cu cardul cresc mai accelerat decât retragerile, acestea din urmă continuă să fie de aproape 2,5 ori mai mari. Creşterea mai accelerată a plăţilor face însă ca ecartul să se reducă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Cele mai citite ştiri
AFACERI DE LA ZERO