Bănci și Asigurări

Un tânăr bancher român care a lucrat la BNP Paribas Franţa este consilierul lui Mihai Tănăsescu la BEI

Mihai Precup

Mihai Precup

Autor: Razvan Voican

17.03.2014, 00:00 3055

Mihai Precup, fost corporate credit analyst în banca franceză BNP Paribas, la Paris, este unul dintre consilierii lui Mihai Tănăsescu, vicepreşedinte al Băncii Europene de Investiţii (BEI).

Licenţiat al Academiei de Studii Economice din Bucureşti în 2008 – Facultatea de finanţe-bănci, el a urmat în 2009 – 2010 cursurile masterale de inginerie financiară şi strategie fiscală, specialitatea corporate finance, ale Universităţii Paris I Panthéon-Sorbonne. Are şi un master în finanţe-bănci de la aceeaşi universitate şi a absolvit şi dreptul la Universitatea Bucureşti în perioada 2006 – 2009. Precup şi-a început cariera bancară în 2008 cu câteva stagii scurte la Raiffeisen Bank România şi la fosta C.R. Firenze.

Din 2010 s-a angajat la BNP Paribas Franţa. Mihai Tănăsescu, fost ministru al finanţelor, ocupă funcţia de vicepreşedinte al BEI din vara lui 2012 şi este responsabil cu operaţiunile de finanţare din Bulgaria, Grecia, Cipru, România, Macedonia, plus ţările din asociaţia europeană a liberului schimb – Islanda, Liechtenstein, Norvegia şi Elveţia. El spune că în BEI lucrează un grup important de tineri români care şi-ar dori ca la un moment dat să revină în ţară. 

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 17.03.2014

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO