Bănci și Asigurări

Una dintre cele mai cunoscute bănci britanice nu reuşeşte să îşi revină: RBS a anunţat al nouălea an de pierderi

Una dintre cele mai cunoscute bănci britanice nu...

Autor: Ştefan Stan

24.02.2017, 12:29 159

Royal Bank of Scotland (RBS) a anunţat vineri măsuri suplimentare de reducere de costuri de 750 de milioane de lire, în condiţiile în care banca a căzut anul acesta în al nouălea an de pierderi, scrie Marketwatch.

Banca, care este deţinută de stat în proporţie de 70%, a anunţat că pierderea anuală s-a triplat la 6,96 miliarde de lire, în condiţiile în care banca şi-a provizionat mai multe miliarde de lire pentru a pune capăt disputelor legale.

Veniturile au scăzut cu 2% la 12,6 miliarde de lire, comparativ cu anul trecut, în condiţiile în care creditorul a continuat să îşi reducă operaţiunile.

Pierderea imensă era aşteptată, în condiţiile în care banca a anunţat anterior o serie de provizioane.

RBS şi-a revizuit ţintele financiare şi a spus că va reduce cosutrile pentru a ajunge la un raport cost/venit de 50% până în 2020. Banca de asemenea a anunţat că va tăia încă 2 miliarde de lire costuri în umrătorii patru ani. Banca se poate reîntoarce pe profit în 2018.

RBS a avut operaţiuni şi în România, ca parte a uneia dintre cele mai mari tranzacţii globale - preluarea ABN Amro - dar după criză au luat decizia să se retragă. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO