Bănci și Asigurări

Una dintre cele mai mari bănci americane este în cădere liberă şi se vinde la discount. Warren Buffett, cel mai cunoscut investitor şi unul dintre acţionarii băncii, înregistrează pierderi masive

Una dintre cele mai mari bănci americane este în...

Autor: Ştefan Stan

21.04.2017, 15:02 25455

Deşi extreme de rar se întâmplă în piaţă ca acţiunile uneia dintre companiile favorite ale Berkshire Hathaway, deţinută de ”Oracolul din Omaha” Warren Buffett, să iasă la vânzare, dar de data aceasta este cazul cu banca Wells Fargo, screi Market Watch.

Situaţia pentru bancă arată destul de rău după dezvăluirile că frauda, care au costat banca 185 de milioane de dolari doar amenzi în septembrie anul trecut. Scandalul s-a desfăşurat în urma practicilor angajaţilor Wells Fargo, care au deschis peste două milioane de depozite false şi de conturi pe numele clienţilor, pentru a atinge ţintele agresive de vânzări şi a-şi putea încasa bonusurile.

Indifernet cât de dur a fost scandalul pentru clienţi, investitorii sunt ”fericiţi” că scandalul a creat o portiţiă de discount pentru acţiunile băncii, care se tranzacţionează cu 10% mai ieftin de la începutul lunii martie. Indicele S&P 500 a scăzut cu 1% în aceeaşi perioadă.

”Trebuie să profiţi de oportunitatea de a cumpăra una dintre cele mai performante acţiuni din punct de vedere al profitului, la discount”, a spus Colin McWey, manager de portofoliu la Heartland Funds.

Totuşi, o întrebare fundamentală rămâne în industrie: Va influenţa acest scandal mentalitatea clienţilor semnificativ de mult încât să oprească profitul care a făcut celebră Wells Fargo? Răspunsul, dat tot de McWey, este că ”cel mai probabil profitabilitatea va supravieţui testului timpului. Chiar şi peste ceva vreme, tot vor fi o bancă de top”, a spus el. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO