Bănci și Asigurări

Unde au plecat foştii şefi de bănci din România: majoritatea sunt în sectorul financiar nonbancar

Unde au plecat foştii şefi de bănci din România:...

Autor: Claudia Medrega

21.07.2016, 00:08 3397

Majoritatea foştilor şefi ai băncilor din România care au părăsit poziţiile de CEO în 2015 şi în primele luni din acest an au decis să rămână în sectorul financiar, dar nu au mai optat pentru job-uri în bănci.

BCR Bancpost, Banca Carpatica, Pro Credit Bank, Crédit Agricole, Idea Bank, Nextebank (Patria Bank), Bank Leumi şi BCR Banca pentru Locuinţe şi-au înnoit în ultimul an conducerea executivă, având în prezent noi directori generali.

Tomas Spurny, 50 de ani, fostul pre­şedinte executiv al BCR, cea mai mare ban­că românească, a preluat conducerea GE Money Bank Cehia, parte a gigantului american GE. El a fost timp de trei ani şi jumătate CEO al BCR, fiind adus personal de Andreas Treichl, preşedintele Erste, acţionarul majoritar al BCR, să restructure­ze cea mai mare bancă locală. Spurny, un ban­cher ceh cu cetăţenie americană, spe­cialist în restructurări rapide şi dure, a ajuns la conducerea BCR în primăvara anului 2012. El are experienţă de 15 ani de activita­te în sectorul bancar, în 6-7 ţări. Conducerea executivă a BCR a fost preluată din toamna anului trecut de Sergiu Manea, care era anterior vicepreşedinte executiv al liderului pieţei bancare locale.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO