Bănci și Asigurări

Unde şi-au asigurat românii creditele? Două companii au 95% din vânzări

Unde şi-au asigurat românii creditele? Două companii au 95% din vânzări

Autor: Anelis Baciu

25.12.2012, 18:03 2014

Piaţa locală a asigurărilor de credite a rămas subdezvoltată, ponderea acestei clase de asigurare în totalul industriei fiind de aproximativ 2%, potrivit Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor (CSA).

Totuşi, subscrierile pe segmentul asigurărilor de credite au urmat un trend uşor ascendent în ultimii ani, iar vânzările de astfel de poliţe se situau la peste 100 milioane de lei (circa 22 mil. euro) după primele nouă luni ale anului.

Odată cu creşterea primelor brute au urcat însă şi despăgubirile plătite de asigurători, acestea cunoscând un avans mai accelerat. Astfel, asigurătorii au fost nevoiţi să scoată din buzunar cu 50% mai multpentru daunele produse în primele nouă luni faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

Piaţa asigurărilor de credite este dominată de companii care deţineau la sfârşitul lunii septembrie peste 98% din subscrierile de pe acestă clasă. Cele mai multe prime au au fost subscrise de Groupama, care a vândut poliţe în valoare de 50 milioane de lei, în timp ce pe locul secund se poziţionează Garanta, un jucător de talie medie, care a întregistrat subscrieri de 45 milioane de lei în primele nouă luni. Asigurările ataşate creditelor sunt vândute în principal prin intermediul băncilor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO