Bănci și Asigurări

Ungurii de la MKB au ieşit de la Nextebank. Axxess Capital a primit undă verde de la BNR să preia banca

Ungurii de la MKB au ieşit de la Nextebank. Axxess...

Autor: Ciprian Botea

06.05.2014, 00:08 1243

Tranzacţia privind vânzarea a 96% din Nextebank semnată de ungurii de la MKB cu fondul de investiţii Emerging Europe Accession Fund (EEAF) pe 31 decembrie 2013 a primit avizul BNR, fiind pentru prima dată de la debutul crizei financiare în 2008 când banca centrală acceptă ca un fond de investiţii să devină acţionar la o bancă locală.

„Acceptul BNR pentru intrarea în sistemul bancar a unor investitori financiari este un semnal pozitiv pentru piaţa bancară. Finalizarea acestei tranzacţii reprezintă o premieră a ultimilor zece ani pe piaţa românească“, a declarat Horia Manda, managing partner al Axxess Capital, compania care administrează fondul de investiţii EEAF.

Este şi prima tranzacţie cu o bancă finalizată în 2014, după ce anul trecut a fost spartă gheaţa achiziţiilor în sistemul bancar. Două bănci de talie mică, ATE Bank şi RIB, au acţionari noi de la sfârşitul anului trecut şi tot în 2013 UniCredit şi Raiffeisen au preluat portofoliile de retail ale RBS şi respectiv Citi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO