Bănci și Asigurări

UniCredit Consumer Financing a depăşit pragul de 100.000 de carduri de credit, cu o cotă de piaţă de 3%

UniCredit Consumer Financing a depăşit pragul de...

Autor: Cristina Bellu

30.05.2017, 11:25 574

Instituţia financiară non-bancară UniCredit Consumer Financing (UCFIN), parte a grupului UniCredit Bank, a depăşit pragul de 100.000 de carduri de credit in circulatie, la doar doi ani de la lansarea produsului UniCreditCard, ajungând la o cotă de 3,3% din piaţa cardurilor de credit din România.

UCFIN oferă carduri de credit cu tehnologie contactless, emise sub sigla Mastercard şi integrate în standardul internaţional de securizare a plăţilor prin internet, sistemul 3DSecure.

Deţinătorii de carduri UniCreditCard provin preponderent din mediul urban, au peste 35 de ani si au studii medii sau superioare. Un utilizator de card de credit UniCreditCard inregistreaza in medie 32 tranzactii/an, in valoare totala de 4.650 lei, principalele categorii de comercianti la care acestea se efectueaza incluzand magazine de tip alimentar, IT&C, magazine de moda si accesorii, magazine de constructii si amenajari interioare sau benzinarii.

Din totalul limitei de credit utilizata, 76% o reprezinta tranzactii rambursate in rate, ceea ce confirma inca o data afinitatea clientilor pentru aceasta functionalitate.

Pentru 2017,  UCFIN  îşi doreşte să menţină un ritm de crestere semnificativ al portofoliului si sa construiasca o relatie solida cu clientii sai.

Ultimele tendinte ale pietei cardurilor si apetitul pentru digitalizare al consumatorilor sunt principalele directii care ghideaza institutia financiara in dezvoltarea instrumentelor sale de plata.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO