Bănci și Asigurări

Cel mai important bancher din Europa Centrală şi de Est vorbeşte despre legea dării în plată: „Dacă este o lege constituţională şi perfect în ordine, acceptăm. Dacă nu, luptăm pentru drepturile noastre”

Carlo Vivaldi, şeful diviziei ECE UniCredit

Carlo Vivaldi, şeful diviziei ECE UniCredit

Autor: Claudia Medrega

12.05.2016, 13:44 1779

UniCredit consideră că legea privind darea în plată a imobilelor nu este constituţională şi se aşteaptă să fie contestată la Curtea Constituţională, a declarat la Londra Carlo Vivaldi, şeful diviziei ECE a grupului italian.

„Am urmărit cu atenţie acest subiect în ultima lună. Credem că va exista un apel la Curtea Constituţională, pentru că legea nu se înscrie într-un cadru constituţional din punctul nostru de vedere. Cred că ne vom apăra drepturile, acesta nu este primul caz, cred că se întâmplă şi în alte ţări în acelaşi mod. Încercăm să ne apărăm activele pe care le avem”, a spus Vivaldi.

UniCredit Bank România a decis ca începând de luni, 16 mai 2016, să majoreze avansul la creditele ipotecare şi imobiliare de achiziţie, în lei şi în euro, la 25%, au transmis reprezentanţii UniCredit România, confirmând informaţiile publicate anterior de ZF.

 „Această decizie a fost adoptată în urma analizelor interne pe care le-am realizat ca urmare a intrării în vigoare a legii dării în plată. Monitorizăm cu atenţie evoluţia pieţei imobiliare şi consecinţele adoptării legii dării în plată.  Ne dorim în continuare să susţinem cererea de finanţări ipotecare, atât prin programul Prima Casă,  cu privire la care sperăm că fondurile vor fi suplimentate, cât şi prin finanţările de credite ipotecare cu avans 25%. Credem că acest produs ipotecar oferit de UniCredit Bank rămâne în continuare printre cele mai competitive din piaţă”, au explicat reprezentanţii UniCredit.

La creditele imobiliare în lei UniCredit solicita până acum un avans minim de 15%, iar la împrumuturile ipotecare în euro avansul minim era de 20%.

Decizia UniCredit vine odată cu intrarea în vigoare a legii privind darea în plată a imobilelor.

UniCredit devine astfel a zecea bancă care decide să majoreze avansul la creditele imobiliare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO