Bănci și Asigurări

UniCredit Leasing a finanţat bunuri de peste 95 mil. euro în T1 2016

UniCredit Leasing a finanţat bunuri de peste 95 mil....

Autor: Anelis Baciu

17.05.2016, 00:05 268
UniCredit Leasing, cea mai mare companie din piaţa de leasing, a finanţat în primul trimestru bunuri în valoare de 95,5 mil. euro (426 mil. lei), cu peste 30% peste nivelul din aceeaşi perioadă a anului trecut, evoluţie susţinută de sectorul auto­vehi­culelor şi al autovehiculelor grele (ca­mioa­ne şi semiremorci).
 
Finanţările pentru achi­ziţia de auto­ve­hicule au ajuns la 26,3 mil. euro în primele trei luni, fiind în creştere cu 47% faţă de acelaşi interval din 2015, în timp ce fi­nan­ţările pentru vehicule comerciale grele au cumulat peste 30 mil. euro, adică un plus de circa 20%.
 
„Rezultatele UniCredit Lea­sing în primul trimestru din 2016 sunt peste aşteptări - această perioadă fiind cel mai bun tri­mestru de până acum din punct de ve­dere al valorii bunurilor finanţate. Lea­singul este un barometru bun al eco­no­miei: o dis­ponibilitate crescută pen­tru in­ves­tiţii este un indicator pentru o econo­mie ce se îndreaptă către o zonă suste­nabilă“, a decla­rat Mircea Cotiga, cel care a preluat în această lună funcţia de CEO al UniCredit Leasing de la Antoaneta Curteanu, care a fost promovată director al divi­ziei Corpo­rate Investment Banking în cadrul UniCre­dit Bulbank din Bulgaria.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO