UniCredit, profit de 60 mil. euro în România în S1/2018, plus 27%. Încasările nete din dobânzi, 128 milioane de euro, plus 18%

8 aug 2018 Autor: Anelis Baciu

Grupul italian UniCredit, care controlează a patra cea mai mare bancă locală după active, şi-a majorat cu 27% profitul din operaţiunile locale în prima jumătate a acestui an, câştigul net consolidat ajungând la 60 milioane de euro, potrivit datelor prezentate ieri la Milano.

Profitul obţinut de UniCredit în România în al doilea trimestru din acest an a fost mai mare decât câştigul raportat în primul trimestru din 2018, acesta cumulând 31 milioane de euro, comparativ cu 29 milioane de euro în T1/2018.

Îmbunătăţirea rezultatului consolidat al UniCredit în România în acest an a venit pe fondul avansului stocului de credite. Creditele din sold s-au majorat cu aproape 7%, până la 5,8 miliarde de euro. Pe de altă parte, depozitele au avansat cu circa 19% şi au ajuns la acelaşi volum precum cel al creditelor. Avansul creditării a determinat şi creşterea veniturilor din dobânzi. Încasările nete din dobânzi au crescut cu circa 18%, până la 123 milioane de euro la finalul lunii iunie. Pe de altă parte, veniturile nete din dobânzi s-au diminuat cu aproape 19%, însumând 34 milioane de euro.

 

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 08.08.2018

 
Cuvinte cheie:
unicredit
, profit
, romania
, dobanzi
, incasari
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide