Bănci și Asigurări

UniCredit se extinde: Grupul deschide o nouă divizie de Investment Banking pe segmentul de Corporate

UniCredit se extinde: Grupul deschide o nouă divizie de...

Autor: Alex Ciutacu

23.10.2017, 17:57 800

UniCredit a anunţat astăzi deschiderea unei noi divizii de Investment Banking pe segmentul de Corporate, în Abu Dhabi, capitala Emiratelor Arabe Unite. Divizia are ca scop susţinerea  îmbunătăţirii relaţiilor de business la graniţă şi extinderea ofertei internaţionale către clienţi corporatişti şi instituţii financiare. UniCredit a ales Abu Dhabi Global Market, regiunea cu cea mai mare creştere financiară din zonă, ca locaţie pentru noua divizie.

Noua divizie, care se va suprapune şi va extinde biroul reprezentativ local, deschis acolo în 2001, va avea rolul de hub pentru Consiliul de Cooperare din Golf (CCG), precum şi pentru regiunea Orientului Mijlociu şi a Africii, oferind o susţinere sporită pentru clienţii europeni UniCredit, în timp ce susţine clienţii locali, inclusiv multinaţionalele regionale, instituţiile financiare locale şi Fondurile Suverane.

CCG reprezintă aproximativ 6% din comerţul total al Uniunii Europene şi este cea de-a cincea piaţă ca export pentru UE.  În acelaşi timp, regiunea îşi întăreşte poziţia cheie de hub pentru pieţele emergente din Asia şi Africa. China a estimat schimburile comerciale cu Consiliul de Cooperare din Golf la peste 110 miliarde de dolari pe an. Golful reprezintă de asemenea  locul de origine al unei serii de companii care au în spate un Fond Suveran de Investiţii şi reprezintă un punct semnificativ de origine al investiţiilor străine directe.

“CCG reprezintă o destinaţie importantă pentru clienţii UniCredit, cu peste 1.000 de organizaţii europene deja stabilite în piaţa care operează în industrii critice pentru dezvoltarea CCG, precum Comerţul, Producţia, Construcţiile şi Utilităţile, printre care Petrol şi Gaz. Aceste caracteristici de piaţă, combinate cu cunoştinţele dobândite în urma prezenţei îndelungate în regiune, va permite UniCredit să capitalizeze oprotunităţile pentru clienţi”, a spus Jean Pierre Mustier, directorul executiv UniCredit.

Divizia din Abu Dhabi va fi condusă de Zahia El Assadi, directorul regiunii MEA, care va raporta direct co-preşedinţilor UniCredit Corporate & Investment Banking, Olivier Khayat şi Gianfranco Bisagni.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Cele mai citite ştiri
AFACERI DE LA ZERO