Bănci și Asigurări

UniCredit şi-a luat director de trezorerie de la BCR

UniCredit şi-a luat director de trezorerie de la BCR

Autor: Ciprian Botea

22.08.2014, 00:05 1256
Adrian Pârvulescu, care conducea tradingul BCR de peste un deceniu, a fost recrutat de UniCredit Ţiriac pentru a ocupa funcţia de director pieţe globale şi trezorerie, poziţie care rămăsese fără titular după plecarea din bancă a lui Dorin Badea la finalul anului trecut, afirmă surse bancare.
 
UniCredit încercase anul trecut să promoveze în această poziţie o persoană din interior - pe Alexandra Dobrică, care fusese timp de trei ani head of corporate treasury sales. Sursele citate afirmă însă că ar fi fost o problemă cu avizul care trebuia acordat de BNR. Ea apare în prezent pe reţeaua de socializare LikedIn tot cu func­ţia de head of corporate treasury sales.
 
Pârvulescu fusese promovat în toamna lui 2009 pe poziţia de head of CEE money market în cadrul grupului austriac Erste, proprietarul BCR, cea mai mare bancă locală. El a rămas atunci şi cu conducerea tradingului BCR.
 
Pârvulescu conducea tradingul BCR încă din anul 2001, de dinaintea privatizării cu Erste. El este unul dintre veteranii trezoreriei BCR, care i-a convins pe austrieci să-l păstreze după privatizare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Cele mai citite ştiri
AFACERI DE LA ZERO