Bănci și Asigurări

Uniqa a accelerat vânzările de asigurări în S2 şi a ajuns la afaceri de 525 mil. lei în 2016

Franz Weiler conduce în prezent operaţiunile Uniqa în România

Franz Weiler conduce în prezent operaţiunile Uniqa în România

Autor: Anelis Baciu

13.03.2017, 00:03 191

Grupul austriac Uniqa care contro­lea­ză pe piaţa locală o companie de asi­gurări generale (Uniqa Asigurări) şi o companie de asigurări de viaţă (Uniqa Asi­gurări de Viaţă), a subscris prime bru­te totale în valoare de 117 mil. euro (525 mil. lei) anul trecut, în creştere cu 27% faţă de 2015, potrivit datelor publi­cate la Viena.

Creşterea anuală de 27% în­registrată local poziţionează România pe primul loc în clasamentul celor mai per­for­man­te ţări unde grupul Uniqa este prezent. România este urmată de Liechtenstein cu un avans anual de 22% şi Polonia cu o creştere de 20%. Uniqa ac­tivează în 19 ţări din Europa.

Deşi în creştere, businessul Uniqa în România este încă la jumătate faţă de cel din Cehia şi mult mai mic faţă de cel din Polonia.

Austriecii au accelerat vânză­rile de poliţe în a doua parte a anului 2016, în con­diţiile în care în perioada iu­nie-de­cem­brie au vândut asi­gurări generale şi de viaţă în va­loare de 64,5 mi­lioane de euro, faţă de 52,5 mi­lioane de euro în pri­mele şase luni din 2016.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO