Bănci și Asigurări

Uniqa: Avem daune pe segmentul transportatorilor de 18 mil. euro, cât subscrierile totale pe RCA din acest an

Uniqa: Avem daune pe segmentul transportatorilor de 18...

Autor: Anelis Baciu

23.12.2015, 00:03 404

Uniqa, unul dintre cei mai mari zece asigurători locali, a înregistrat pierderi din asigurările auto obligatorii (RCA) destinate transportatorilor de 100 mil. lei în perioada 2012-2015, fapt care a avut un impact semnificativ asupra rezultatului financiar al companiei, susţine asigurătorul.

Anul trecut Uniqa a înregistrat a doua cea mai mare pierdere din piaţă de 48 mil. lei. Daunele pe segmentul transportatorilor cumulează circa 18 mil. euro, adică cât valoarea subscrierilor totale ale Uniqa pe RCA din acest an. „Compania nu doreşte acoperirea  pierderilor generate de acest segment prin creşterea tarifelor altor produse de asigurare.

Companiile de transport rutier genereaza pierderi importante pe segmentul de asigurări RCA. Aproximativ 37 din 100 de vehicule asigurate fiind implicate într-o daună pe parcursul unui an. Prin comparaţie, doar 6 din 100 de autovehicule asigurate deţinute de persoane fizice generează o daună pe an“, a transmis asigurătorul.

Reacţia Uniqa vine în contextul în care transportatorii acuză asigurătorii că majorat de până la trei ori tarifele la RCA în ultimele trei luni şi afirmă că scumpirea nu este justificată. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO