UNSAR vrea o deductibilitate de 400 de euro la asigurările de viaţă

28 nov 2013 Autor: Anelis Baciu

Foto Shutterstock

Tratamentul fiscal neadecvat reprezintă o cauză generală pentru scăderea vânzărilor de asigurări de viaţă, consideră companiile membre ale Uniunii Naţionale a Societăţilor de Asigurare din România (UNSAR).

Asigurătorii din UNSAR propun astfel introducerea unei deductibilităţi totale într-o limită de 400 de euro atât pentru angajat, cât şi pentru angajator, această măsură urmând să dea un imbold vânzărilor de asigurări de viaţă.

Totodată, asigurătorii din UNSAR susţin că dezvoltarea asigurărilor de viaţă este strâns legată de evoluţia veniturilor populaţiei, astfel că revigorarea pieţei este posibilă numai în măsura unei creşteri economice susţinute. Piaţa de asigurări de viaţă a intrat pe un trend descendent în trimestrul al treilea al acestui an, după ce în perioada anterioară înregistrase un ritm uşor de creştere de circa 3%.

După primele nouă luni vânzările de poliţe de viaţă au scăzut cu 4,5% şi s-au situat la 1,23 miliarde de lei (280 mil. euro), potrivit datelor Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF).

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 28.11.2013

 
Cuvinte cheie:
UNSAR
, asigurari de viata
, asigurare

Campurile marcate cu rosu nu sunt valide!

Comentariul a fost adaugat si va aparea dupa ce va fi moderat!

Comentariile vor fi publicate doar după moderarea acestora de către redactori. Nu vor fi publicate comentariile care conţin injurii, un limbaj licenţios, instigare la încălcarea legii, la violenţă sau la ură, precum şi acuzaţii fără acoperire. De asemenea, pentru o mai bună comunicare, vă rugăm să oferiţi o adresă de mail validă. Vă mulţumim!

zf.ro
Abonează-te la Închide