Bănci și Asigurări

Unul dintre cei mai mari constructori locali, Delta ACM 93, ia un credit de 230 mil. lei de la BRD şi Bancpost

Unul dintre cei mai mari constructori locali, Delta ACM...

Autor: Andreea Neferu

08.10.2015, 11:51 1889

Constructorul Delta ACM 93, controlat de omul de afaceri Florea Diaconu, va lua un credit sindicalizat în valoare de 230 de milioane de lei, pe o durată de doi ani, finanţarea urmând să asigure capitalul de lucru şi emiterea de scrisori de garanţie bancară pentru contractele încheiate de companie cu diverşi beneficiari.

Creditul sindicalizat este acordat de BRD Groupe Societe Generale, în calitate de aranjor principal, bancă emitentă, agent şi agent de garanţie, alături de Bancpost, iar documentaţia legală a fost întocmită de firma de avocatură Clifford Chance Badea.

Delta ACM 93 este unul dintre cei mai mari constructori de pe plan local, înregistrând o cifră de afaceri de circa 503 milioane de lei anul trecut, iar pentru 2015 Diaconu estima recent un ru­laj similar. Pe lângă proiec­tele din România, Delta ACM 93 este una dintre firmele locale care au mizat în ultimii ani pe extinderea în străină­tate, în contextul în care piaţa locală a cons­trucţiilor a scăzut cu peste 40%.

Compania are în prezent proiecte în Austria, unde realizează case pasive, cu consum redus de energie, în Gabon, unde realizează infrastructura (străzi şi canalizare) în cadrul unui cartier de locuinţe, în Algeria, unde construieşte mai multe locuinţe, în Republica Moldova, unde realizează nişte drumuri, dar şi în Irak, unde construieşte o lucrare de infrastructură (o intersecţie), potrivit datelor ZF.

Printre proiectele de pe plan local la care lucrează Delta ACM 93 se numără reabilitarea drumului naţional 56 între Craiova şi Calafat, un water park la Craiova, un bazin de înot la Târgovişte, dar şi reabilitarea unei porţiuni de 8,6 kilometri din centura Capitalei, între autostrada Bucureşti-Piteşti şi Chitila. De asemenea, Florea Diaconu mai are în derulare, alături de omul de afaceri Alessio Karkhi, un proiect rezidenţial aflat în sudul Capitalei, pe strada Drumul Binelui. Proiectul va implica o investiţie totală de 40 de milioane de euro şi va cuprinde în total 24 de blocuri de locuinţe, 1.000 de apartamente şi 100 de spaţii comerciale.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO