Bănci și Asigurări

Uşoară creştere a randamentelor la titlurile de stat în luna iulie. Ministerul Finanţelor a avut un vârf de plată de circa 8 mld. lei

Uşoară creştere a randamentelor la titlurile de stat...

Autor: Claudia Medrega

04.08.2017, 00:05 268

♦ Randamentele la titlurile de stat au revenit în iulie pe creştere după ce în iunie au atins pentru majoritatea scadenţelor minimele acestui an. La titlurile pe 10 ani, randamentul s-a apropiat de 4% ♦ Rămâne de văzut cum vor evolua randamentele titlurilor de stat în continuare.

Randamentele medii la titlurile de stat au revenit în luna iulie pe o uşoară tendinţă ascendentă pentru unele scadenţe, după scăderea din al doilea trimestru, Ministerul Finanţelor având o misiune dificilă în con­diţiile în care a avut un nou vârf de plată. 

În iulie au ajuns la maturitate titluri de stat de circa 8 mld. lei după ce în iunie Trezo­re­ria a avut de acoperit scadenţe de apro­­xi­ma­tiv 9 mld. lei.

În luna iulie, Trezoreria a împrumutat aproximativ 5,6 mld. lei de pe piaţa internă prin lansarea unor certificate de trezorerie şi obli­gaţiuni, inclusiv prin licitaţiile supli­mentare, volumul împrumuturilor fiind în linie cu nivelul planificat. Ministerul Finan­ţelor a anunţat că vrea să ia în iulie de pe piaţa internă 5,1 mld. lei, la care s-ar putea adăuga 500 mil. lei prin licitaţiile suplimentare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO