Bănci și Asigurări

Valoarea totală a despăgubirilor plătite de Omniasig anul trecut s-a ridicat la circa 626 milioane lei, în creştere cu peste 10%

Valoarea totală a despăgubirilor plătite de Omniasig...

Autor: Roxana Rosu

25.04.2018, 15:23 346

Exploziile, incendiile şi accidentele rutiere în străinătate au fost principalele cauze pentru cele mai mari daune plătite de Omniasig Vienna Insurance Group în 2017, valoarea totală a despăgubirilor plătite de companie, pe toate segmentele,  fiind de circa 626 milioane lei, în creştere cu peste 10%.

Pe segmentul Property, cele mai însemnate pagube au fost provocate de o explozie urmată de incendiu, care a generat avarii la stocuri şi echipamente, incident pentru care a fost plătită o despăgubire în valoare de 7,40 milioane lei. În topul despăgubirilor, figurează şi un incendiu la un centru comercial (peste 7,30 milioane lei), iar pe locul trei se situează o despăgubire de 2,59 milioane lei pentru un incendiu izbucnit la un restaurant, care a afectat şi o clădire alăturată.

Pe linia RCA, topul este dominat de accidentele produse în străinătate, cea mai mare despăgubire, de 3,03 milioane lei, fiind plătită pentru un accident în lanţ produs de un autotractor în Franţa. În accident au fost implicate 16 autovehicule şi s-a soldat cu opt persoane vătămate, dintre care patru în stare gravă şi una decedată.

A doua despăgubire în clasament, de 2,40 milioane lei, este tot pentru un accident în străinătate, de data aceasta în Italia, în care un şofer nu a respectat indicatorul stop dintr-o intersecţie. În consecinţă, maşina a intrat în coliziune cu un alt autoturism. Pe locul trei este o despăgubire de 1,65 milioane lei pentru un incident din România – un incendiu provocat de un scurtcircuit la bordul maşinii, soldat cu vătămarea corporală a unui minor aflat în autoturism.

Pe linia asigurărilor CASCO, cea mai mare despăgubire a fost de peste 334.000 lei, pentru un autoturism lovit de un altul, al cărui şofer a pierdut controlul volanului şi a intrat pe contrasens.

Următoarea despăgubire, în valoare de aproape 318.000 lei, a fost cauzată de un autoturism al cărui şofer a pierdut controlul volanului într-o curbă şi a ieşit de pe carosabil.

Cât despre segmentul Asigurărilor de Locuinţe, cea mai mare despăgubire a fost de 1,13 milioane lei, sumă plătită în urma unui incendiu izbucnit într-o locuinţă, incident în urma căruia au fost deteriorate şi bunurile din interior. A doua despăgubire ca valoare, de peste 435.000 lei, a fost plătită pentru un imobil deteriorat în proporţie de 80% în urma unei explozii cauzate de scăpări de gaze de la aragaz, explozie urmată de incendiu. Pe locul trei (peste 315.000 lei) din clasament a fost un incendiu dintr-un apartament de bloc, cauzat de un scurtcircuit la cablurile electrice din bucătărie.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO