Bănci și Asigurări

Valvis împrumută 28 mil. euro de la Unicredit Bank într-o perioadă în care pariază pe exportul Aqua Carpatica

Jean Valvis, pre­şedintele Valvis Holding

Jean Valvis, pre­şedintele Valvis Holding

Autor: Cristina Roşca

31.07.2015, 00:05 1096

Omul de afaceri elveţian de origine greacă Jean Valvis a contractat un credit de 28 mil. euro de la Unicredit Ţiriac Bank pentru susţinerea activităţii curente şi pentru refinanţarea investiţiilor din ultimii ani.

Circa 65% din totalul sumei vor merge către compania Carpathian Spring, care operează bran­dul de apă minerală Aqua Carpatica, vârful de lance al businessului construit de Valvis. Gru­pul Valvis construit de omul de afaceri are acti­vi­tăţi atât în industria apelor minerale, cât şi în cea a vinului, în agricultură şi energie regenerabilă.

Omul de afaceri nu se află la primele sale businessuri, el fiind cel care a creat şi apoi a vândut brandurile Dorna de apă minerală şi LaDorna de lactate. Primul a fost cumpărat de gi­gantul american Coca-Cola, în timp ce LaDorna a intrat în portofoliul francezilor de la Lactalis. În urma celor două tranzacţii omul de afa­ceri a obţinut peste 50 mil. euro cu ajutorul că­rora a pus bazele următoarelor businessuri des­pre care afirma recent că nu are de gând să le mai vândă, ci vrea să le lase moştenire copiilor săi.

„Valvis Holding (care cuprinde mai multe firme pe care antreprenorul îşi desfăşoară activitatea – n. red.) se află într-o etapă de dezvoltare şi expansiune, iar parteneriatul cu UniCredit Ţiriac Bank se doreşte a fi unul solid şi de durată. Într-o piaţă specifică stagnantă şi conservatoare, AQUA Carpatica a înregistrat creşteri de vânzări spectaculoase de la an la an, iar 2015 se prevede a fi anul cu o creştere de aproximativ 50% faţă de anul trecut. Eforturile noastre s-au concretizat şi prin reuşite de export: Statele Unite ale Americii, Marea Britanie, Japonia, China, ţările Golfului, Rusia, Moldova, Germania, Ungaria“, a declarat Jean Valvis, pre­şedintele Valvis Holding. În prezent, afacerile Valvis Holding, care reuneşte toate busine­ssu­rile, se situează la 37-38 milioane de euro pe an.

„Agricultura şi industria alimentară reprezintă sectoare strategice ale României şi ne dorim să finanţăm din ce în ce mai mult aceste domenii şi, totodată, să fim un investitor şi mai relevant în economia românească. Brandul Aqua Carpatica are un potenţial important de dezvoltare atât în ţară, cât şi la export“, a declarat Andrei Svoronos, şeful departamentului de agricultură şi industrie alimentară din cadrul diviziei large corporate a UniCredit Ţiriac Bank, cel care a coordonat procesul de finanţare în cadrul băncii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO